Orosz Attila a hagyományokhoz hűen most is megszólaltatta a település tárogatóját, majd Vanyák Dóra Ady Endre Karácsony című költeményét szavalta el.

Ailer Gáspár plébános a szeretetről beszél. Karácsonykor Isten szelíden hívja az embert, hogy nézze meg azt az ajándékot, amit ő Jézus által hozott le a földre – mondta Ailer Gáspár, majd hozzáfűzte Krisztus által mutatatta meg Isten, hogy mi a szeretet. Igazán szeretni azt jelenti, hogy adunk magunkból valamit a másiknak. Miként Jézus Krisztus életét adta az emberekért, úgy a szülők is feladnak magukból valamit azért, hogy fel tudják nevelni gyermekeiket.

Pályi Péter református lelkész négy gyertya történetét mondta el. A példabeszéd szerint a béke, a hit és a szeretet lángjai egymást követően kialudtak, majd egy kisgyermek a negyedik, a világ világosságának gyertyájával újra meggyújtotta őket.

Nádasdy-Csontos Elek polgármester elmondta a teleplülés három karácsonyi ajándékot kapott. A fővárosi vízművek támogatásával egy mezőőri és egy falugondnoki autóval bővült az önkormányzat gépjárműállománya, valamint a posta felújította kisoroszi épületét. A polgármester ezt követően köszöntötte Molnár Csabát, aki idén visszatért a település közéletébe gazdasági alpolgármesterként, majd a nyolc 2016-ban született kisoroszi gyermek szüleinek nyújtotta át a babkötvényeket. Hagyomány, hogy a karácsonyi ünnepségen adják át a település kitüntetéseit. Idén az Év Kisoroszi Portája-Djat Duna-parti házáért Györgyi János vehette át.

Az Év Kisoroszi Embere-Díjat, Harmat Mihály kapta. Az ünnepség után, vacsorával, meleg teával és forralt borral vendégelte meg az önkormányzat az embereket.